Volg ons op TwitterBekijk ons LinkedIn-profiel

 

DSV Solutions koopt grond op bedrijventerrein DocksNLD

09-06-2016 - ’s-Heerenberg/Amsterdam

Vandaag tekent logistiek dienstverlener DSV met hoofdzetel in Kopenhagen, Denemarken voor de aankoop van 6,3 hectare in de logistieke hotspot ‘s-Heerenberg. De grond, strategisch gelegen in de logistieke hotspot DocksNLD, wordt in twee stappen van de gemeente gekocht. 

Vandaag koopt DSV de eerste 6,3 hectare voor de ontwikkeling van een distributiecentrum voor haar eigen activiteiten. De volgende fase is de aankoop van 4 hectare voor juni 2019.  De aankoop betekent een aanzienlijke versterking van de positie van DSV in de Logistics Valley Gelderland, waar DocksNLD onderdeel van uitmaakt. De grootte en ligging van de totaal 10,3 hectare geeft DSV een nog sterkere concurrentiepositie in deze Europese draaischijf. DocksNLD ligt op de grens van Duitsland en Nederland, midden tussen de Randstad en Ruhrgebied. Dit grote bedrijventerrein voor internationaal opererende logistieke bedrijven biedt een korte en snelle verbinding met weg, water en spoor. 

Op dit eerste stuk grond start DSV deze zomer met de bouw van een distributiecentrum van 41.000 m2 dat zal bestaan uit magazijnruimte en kantoorruimte. DSV zal het magazijn inzetten voor een grote verscheidenheid aan klanten. In het nieuwe warehouse zullen zeker meer dan 150 tot 200 mensen een baan gaan vinden.

De komst van DSV Solutions naar DocksNLD betekent een belangrijk moment voor de gemeente Montferland. Het is het eerste bedrijf dat zich op het nieuwe industrieterrein vestigt. Mevrouw Ina Leppink-Schuitema, burgemeester van Montferland: “We zijn erg blij dat DSV zijn logistieke activiteiten in ‘s-Heerenberg uitbreidt. Het verstevigt onze positie als belangrijke logistieke hotspot in Nederland en zal een positief effect hebben op de verdere groei van DocksNLD en natuurlijk de gehele Logistics Valley Gelderland.”