Volg ons op TwitterBekijk ons LinkedIn-profiel

 

Omgevingsvergunning voor DSV Solutions

28-06-2016 - Didam

Burgemeester Ina-Leppink-Schuitema heeft vandaag de omgevingsvergunning voor de bouw van een distributiecentrum op het bedrijventerrein DocksNLD in ’s Heerenberg uitgereikt aan Arno van Berlo senior Manager Group Property en Harco Eising Regional Director van DSV Solutions. DSV zette twee weken geleden tijdens de PROVADA in Amsterdam de handtekening onder het koopcontract voor de aankoop van 6,3 hectare grond op het bedrijventerrein.

De volgende fase is de aankoop van 4 hectare voor juni 2019. De aankoop betekent een aanzienlijke versterking van de positie van DSV in de Logistics Valley Gelderland, waar DocksNLD onderdeel van uitmaakt. De grootte en ligging van de totaal 10,3 hectare geeft DSV een nog sterkere concurrentiepositie in deze Europese draaischijf. DocksNLD ligt op de grens van Duitsland en Nederland, midden tussen de Randstad en Ruhrgebied. Dit grote bedrijventerrein voor internationaal opererende logistieke bedrijven biedt een korte en snelle verbinding met weg, water en spoor.

DSV start deze zomer met de bouw van een distributiecentrum van 41.000 m2 dat zal bestaan uit magazijnruimte en kantoorruimte. DSV zal het magazijn inzetten voor een grote verscheidenheid aan klanten. In het nieuwe warehouse zullen zeker meer dan 150 tot 200 mensen een baan gaan werken.

Burgemeester Leppink-Schuitema heeft tijdens de PROVADA aan DSV Solutions aangegeven dat de gemeente Montferland DSV ondersteunt bij het in dienst nemen van mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt; i.c. mensen die vallen onder de Participatiewet. De burgermeester overhandigde een cheque waarmee Montferland het volledige traject betaalt, bedoeld om de eerste vijf mensen te ondersteunen die aan de slag kunnen bij DSV.

De komst van DSV Solutions naar DocksNLD is belangrijk voor Montferland. Het is het eerste bedrijf dat zich op het nieuwe industrieterrein vestigt. Burgemeester Leppink -Schuitema spreekt van een belangrijke mijlpaal. “De bouw van het distributiecentrum van DSV op het bedrijventerrein heeft een positieve uitwerking voor verdere groei van DocksNLD” aldus burgemeester Leppink-Schuitema.