Volg ons op TwitterBekijk ons LinkedIn-profiel

 

Alle kavels op DocksNLD één jaar na de aftrap uitgegeven

14-09-2016 - Didam

Laatste resultaten

Gisteren, 12 september 2016, heeft Zoutelust B.V. 4,3 hectare grond gekocht waarop door Somerset Capital Partners een distributiehal wordt gebouwd. Begin oktober zullen de bouwactiviteiten starten. De oplevering is voorzien in het tweede kwartaal van 2017.

Gisteren heeft de gemeente Montferland ook nog een optieovereenkomst getekend met Mainfreight/Wim Bosman voor afname van 6,3 hectare.

Eerdere resultaten

Bij de aftrap vorig jaar werd al een optieovereenkomst getekend voor 5 hectare met logistiek vastgoedontwikkelaar Montea. Vervolgens is in juni 2016 de koopovereenkomst getekend met DSV met een omvang van 6,5 hectare met daarnaast een optieovereenkomst van 4 hectare. De eerste bouwwerkzaamheden van een warehouse van DSV met een omvang van 4,1 hectare zijn in juni 2016 in gang gezet. Dit gebouw wordt voor het einde van dit jaar in gebruik genomen.

Eén jaar na de start van uitgifte is er dus op DocksNLD geen grond meer direct beschikbaar en is totaal circa 26 hectare uitgegeven.

Werkgelegenheid

De succesvolle verkoop op DocksNLD betekent op korte termijn nieuwe werkgelegenheid; ook voor cliënten uit het uitkeringsbestand van de gemeente Montferland. Om aan deze extra vraag naar personeel te kunnen voldoen is binnen de gemeente een Taskforce uitstroom DocksNLD ingericht.

Mainfreight/Wim Bosman heeft aangegeven ongeveer 100 extra werknemers nodig te hebben als gevolg van de uitbreiding van het bedrijf.